Hoppa till innehåll

Pressmeddelanden

Dedicare: ”VD-jakten är i full gång!”

2015-01-14 Icke regulatorisk information

– Efter 12 år som VD för Dedicare är det dags att kliva åt sidan – i alla fall i en vecka, avslöjar Stig Engcrantz, som även är koncernchef.

Med start idag, den 14 januari 2015, drar Dedicare AB igång kampanjen ”VD-jakten”. Syftet är att hitta en person som kan vara VD för Dedicare i en vecka under hösten 2015. Personen, som idag ska vara verksam inom vård- och omsorgssektorn, kommer erbjudas 50 000.- för en veckas anställning.

– Ledarskap handlar om utveckling, och det gäller att hämta intryck och inspiration där man kan få den, förklarar Stig Engcrantz. Jag hoppas kampanjen, och den nya VDn, kan vitalisera mitt ledarskap!

Dedicare är ett börsnoterat bemanningsföretag inom vård-och omsorgssektorn. Sektorn har under senare år fått mycket uppmärksamhet. Frågan är dock hur pass väl medias beskrivning stämmer överens med medarbetarnas inom hälsa och sjukvård.

– Det är lätt att som företagsledare påverkas av mediabilden, menar Stig Engcrantz. Det är en av anledningarna till att vi startar VD-jakten. Vi vill driva ett grundat, verklighetsförankrat bolag. Så varför inte bjuda in en anställd i vård- och omsorgssektorn till att driva bolaget direkt istället!

Den utvalda personen kommer att få en unik insyn i hur ett börsnoterat bolag fungerar. Den nya VD:n kommer att få representera bolaget vid flera olika officiella tillfällen. Bland annat kommer personen att få träffa ledning, styrelse, medarbetare och kunder, samt besöka börsen.

– Det här blir på riktigt. Detta kommer bli mycket spännande och roligt. Jag hoppas att jag efter den gångna veckan ser på Dedicare på ett nytt sätt, säger Stig Engcrantz. Och vem vet, styrelsen kanske vill behålla den nya VD:n!

Fakta om ”VD-jakten”:

Kampanjen startar den 14 januari 2015, och urval sker vid utsatta tidpunkter. VD-uppdraget genomförs under vecka 43, 2015. För ansökan och mer information om villkor, förutsättningar, aktiviteter etc. finns på www.vdjakten.se och www.dedicare.se.

Bilagor