Hoppa till innehåll

Vår historia

27 års erfarenhet av kompetensförsörjning

I över 27 år har vi arbetat med att möta resurs- och kompetensbehov inom vård, life science och socialt arbete. Idag är Dedicare störst i Norden på kompetensförsörjning inom dessa områden. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark och i Storbritannien.  I Finland bedriver vi rekrytering till vår bemanningsverksamhet i övriga Norden.

Vår drivkraft är att på ett ansvarsfullt och hållbart sätt bidra till människors hälsa, utveckling och livskvalitet, genom att bli bäst på attrahera och erbjuda kompetens inom våra områden.

2023

Varumärket Dedicare International etableras. Ett affärskoncept där Dedicare erbjuder en helhetslösning till våra konsulter som vill arbeta hos vårdgivare i engelsktalande länder så som Falklandsöarna och Australien.

 • Varumärket Dedicare International etableras.

2022

I mars 2022 förvärvar vi företaget HP Interim AB, som bedriver rekryterings- och konsultverksamhet över hela Norden inom området life science. Detta innebär att vi nu också erbjuder rekrytering och konsultverksamhet inom exempelvis läkemedel, bioteknik och medicinteknik.

Dedicare tar under 2022 även ett kliv vidare ut i Europa. I oktober förvärvar vi det brittiska rekryterings- och bemanningsföretaget Templars Medical Agency Ltd. Genom detta erbjuder vi nu uppdrag till våra konsulter i Storbritannien, på Irland, Falklandsöarna, Gibraltar och andra spännande platser i världen.

 • Life science: rekrytering och bemanning.
 • Vi etablerar oss i Storbritannien.

2020

Vi förvärvar det danska bemanningsföretaget KonZenta. Nu bidrar vi med kompetens till hela Norden och kan erbjuda uppdrag till våra konsulter även i Danmark.

 • Sjuksköterske- och läkarbemanning i Danmark.

2019

Dedicare öppnar ett rekryteringskontor i Finland och möjliggör även för finska läkare och sjuksköterskor att upptäcka och jobba som konsulter i övriga Norden.

Under 2019 utökar vi vårt erbjudande och börjar erbjuda rekrytering till fasta tjänster hos våra kunder.

 • Rekrytering till fasta tjänster.

2017

Bemanning av förskolepedagoger startar i Norge under varumärket Acapedia och vi tar även klivet mot bemanning av socionomer i Norge.

 • Bemanning av förskolepedagoger och socionomer i Norge.

2013

Dedicare startar bemanning av socionomer i Sverige, vilket senare även inkluderar psykologer. Genom detta hjälper vi verksamheter inom socialt arbete med specialistkompetens.

 • Bemanning inom socialt arbete i Sverige.

2009

Dedicare tar steget och startar bemanning av läkare även i Norge. Därmed kan vi erbjuda bemanning av både sjuksköterskor och läkare i Sverige och Norge.

 • Läkarbemanning i Norge.

2011

Dedicare börsnoteras på Stockholmbörsen som ett steg mot visionen att bli Nordens största och ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag.

 • Dedicare börsnoteras.

2002

Dedicare växer för första gången över gränserna i samband med förvärvet av Active Nurse i Norge. Genom att vi etablerar oss i Norge kan Dedicare erbjuda en ännu bredare palett av utvecklande uppdrag och nya miljöer till våra konsulter.

 • Sjuksköterskebemanning i Norge.

2003

Under 2003 startar Dedicare också bemanning av läkare i Sverige. Det betyder att vi blir en bredare leverantör av vårdbemanningstjänster över hela landet.

 • Läkarbemanning i Sverige.

1996

Här börjar vår resa! Dedicare grundas när vi ser att sjukvården i Sverige är i ett stort behov av kompetens. Målbilden är att hjälpa vården med kvalificerade sjuksköterskor och på så vis bidra till en bättre och mer tillgänglig vård för alla.

 • Sjuksköterskebemanning i Sverige.

Vår resa fortsätter

Vi fortsätter vår resa mot att bli ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag inom vård, life science och socialt arbete. Idag har Dedicare verksamhet i Norden, Storbritannien och Irland och vi har drygt 2 000 konsulter ute på uppdrag varje dag.

Vår starka drivkraft är att på ett ansvarsfullt och hållbart sätt bidra till människors hälsa, utveckling och livskvalitet. Vi förser våra kunder med kompetens och hjälper våra konsulter vidare mot sina karriärmål. Effekten av det vi gör är en tryggare och mer tillgänglig vård och social omsorg för alla. Det är vi stolta över.