Hoppa till innehåll

Pressmeddelanden

Dedicare lanserar Dedicare International – erbjudande för nordisk vårdpersonal att arbeta utomlands

2024-02-02 Icke regulatorisk information

Dedicare, Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård, life science och socialt arbete, offentliggör idag lanseringen av sitt nya internationella koncept – Dedicare International. Detta initiativ riktar sig till vårdpersonal i Norden som drömmer om att arbeta internationellt och markerar ett strategiskt steg i Dedicares tillväxtresa mot att bli ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag.  

Dedicare International riktar sig särskilt till sjuksköterskor, läkare och undersköterskor i Norden som är intresserade av internationella arbetsmöjligheter. Med en lång och gedigen erfarenhet av att erbjuda uppdrag över landsgränserna i Sverige, Norge och Danmark tar Dedicare nu nästa steg i sin internationella expansion.  

I det inledande skedet erbjuds vårdpersonal möjligheten att ta uppdrag i Storbritannien och dess utomeuropeiska territorier såsom Falklandsöarna, Gibraltar och St. Helena. Dessutom inkluderas uppdrag på Irland, där Dedicare nyligen säkrat en upphandling för läkare, samt i Australien där samarbetsavtal finns med företag som fokuserar på läkare.  

"Vi ser en enorm potential i Dedicare International och möjligheten att expandera in i flera marknader. Initialt kommer vi hantera en mindre volym av uppdrag, men i takt med att verksamheten växer internationellt strävar vi efter att omfattningen av vårt erbjudande ska öka" säger Krister Widström, VD på Dedicare Group.  

"Genom detta koncept strävar vi också efter att öka attraktiviteten inom vårdyrket och locka fler att utbilda sig inom vården. Legitimationen öppnar möjligheter att, under vissa perioder i livet, kunna prova att arbeta och bo utomlands" fortsätter Widström.  

Dedicare Internationals erbjudande till nordisk vårdpersonal utgör ett "all-inclusive-koncept", där Dedicare tar hand om jobb, boende, resor samt de praktiska aspekterna som arbetstillstånd och socialförsäkringar. Uppdragen kommer vara minst sex månaders varaktighet.  

"Det här är en unik möjlighet för vårdpersonal i Norden att arbeta, bo och uppleva länder utanför Norden under organiserade förhållanden. Initialt fokuserar erbjudandet på engelsktalande länder, men Dedicares ambition sträcker sig framöver även till att erbjuda uppdrag i andra delar av Europa" sammanfattar Kasper Madsen, ansvarig för Dedicare International.  

Den internationella verksamheten har redan lockat flera undersköterskor och sjuksköterskor till Falklandsöarna, och fler förväntas ansluta inom kort.  
 

För mer information, vänligen kontakta:  

Krister Widström, VD Dedicare Group. E-post: krister.widstrom@dedicaregroup.com, Telefon: +46 70 526 7991  

Kasper Madsen, Ansvarig Dedicare International. E-post: kasper.madsen@dedicareinternational.com, Telefon: +45 2258 3891  

För ytterligare information, besök Dedicares webbplats eller följ oss på Facebook och Instagram.